The Partysquad

Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen van The Partysquad maken al meer dan 20 jaar de vaderlandse en internationale podia onveilig. Met Ruben als MC en Jerry als DJ, weten ze menig feest naar een kookpunt te brengen. Hun grootste hits zijn onder andere Rampeneren, Helemaal naar de Klote, Leven voor de Rave en Oh My, in de remix van Paul Elstak. De mannen kijken uit naar hun gastoptreden: “Het is voor ons te gek om straks ook in Gelredome te staan. Wij zijn heel eerlijk gezegd op de allereerste plaats fans van Paul. Het is en blijft ongelooflijk dat een held als hij ooit een remix van onze ‘Oh My’-track wilde maken. Dat hij ons nu zelfs uitnodigt, is echt een grote eer.”

DJ Jean

DJ Jean is van dezelfde generatie als Paul Elstak. Hij zette vanaf 1989 zijn eerste stappen in het clubcircuit om uiteindelijk uit te groeien tot resident DJ van de roemruchte Amsterdamse discotheek iT. Hij heeft diverse nationale en internationale hits op zijn naam staan, verzorgde voor diverse radiostations zijn eigen programma’s, terwijl zijn agenda nog steeds gevuld is met een groot aantal optredens. "Superleuk om erbij te zijn op Paul's groots opgezette jubileum in de Gelredome! Paul en ik gaan al hééél lang terug, er is een magisch en veelzeggend wederzijds respect door al die jaren, en we zijn zelfs óóit begonnen als collega dj's eind jaren 80 in de Rotterdamse superclub Network! Inmiddels zóveel jaar later zijn we allebei nog "still going strong", hij als icoon in de harcore/happy hardcore scène, ik zelf in de house/club scène! Dit feest in de Gelredome is een ultieme kroon op zijn legendarische werk, en ik vind het fantastisch om daar deel van uit te mogen maken. Ik kijk er derhalve dan ook nú al naar uit, net als héél Nederland !!

Jebroer

Jebroer mag simpelweg niet ontbreken op het jubileumconcert. Een van zijn allergrootste hits is zondermeer Kind van de Duivel uit 2017. Dit nummer maakte hij samen met Paul Elstak en zorgde, vanwege de liedteksten, voor de nodige ophef in de christelijke gemeenschap. De bijbehorende videoclip is inmiddels meer dan 33 miljoen keer bekeken.

Klubbheads

Naast deze vrienden, zijn ook de mannen van Klubbheads van de partij op 14 december. Sinds 2005 wordt Klubbheads gevormd door Addy van der Zwan en Koen Groeneveld. Zij hebben als producersduo een groot aantal hits op hun naam staan, in uiteenlopende muziekgenres. Zij waren ook producers van hits van Paul Elstak en DJ Jean.

The Darkraver

The Darkraver is geboren in Den Haag als Stefan André Sweet. Hij treedt ook wel op onder de naam Steve Sweet en wordt samen met DJ Gizmo gezien als een van de grondleggers van de Haagse hardcore-scene. Steve bedacht ook mede de bekende Hakkuh-kreet, die tot op de dag van vandaag symbool staat voor de gabberdansstijl. Aanvankelijk wil het niet helemaal vlotten met zijn muzikale carrière en hij gaat dan onder meer aan de slag als stripper/danser, maar ook beveiligingsmedewerker. Maar na verloop van tijd volgt toch het succes in de muziek. Hardcore is de basis, maar hij mixt dat tijdens zijn sets ook met andere muziekstijlen. In 1996 werd The Darkraver verkozen tot beste hardcore DJ.

Mental Theo

Mental Theo vormt een bekend duo met Charly Lownoise, maar treedt ook solo op. Hij begon zijn muzikale carrière op relatief late leeftijd. Aanvankelijk trad hij op als DJ op Mallorca, maar begin jaren negentig besloot hij met Charly Lownoise te gaan samenwerken. Het happy hardcore scoorde vele hits tussen 1994 en 1998, met Wonderfull days als grootste knaller. Mental Theo nam ook veel presentaties op radio en TV voor zijn rekening. Hij werkte geruime tijd voor muziekzender TMF en radiostation Slam FM! Daarnaast presenteerde hij diverse programma’s bij Veronica en RTL7. In 2014 maakte hij samen met Gin Dutch en gastheer van de avond, Paul Elstak, het nummer Raving Beats.

Party Animals

Party Animals maakt vanaf het midden van de jaren negentig naam met in eerste instantie happy hardcore en later hardcore house. De eerste drie singles belandden allemaal op de eerste plaats in de Nederlandse hitparades. De debuutsingle Have you ever been mellow (gezongen door Suzanna Mangar) werd opgevolgd door Hava Naquila, waarmee de gouden status werd bereikt. De derde single was Aquarius, die zelfs platina werd. Het succes bleef niet beperkt tot de landsgrenzen. Na het jaar 2000 werd het even stil rond Party Animals, maar bleek de muziek niet aan kracht te hebben ingeboet. De producers Jeff Porter en Jeroen Flamman formeerden een nieuwe groep, die tot op de dag van vandaag een druk bezette agenda heeft.

2 Brothers of the 4th Floor

2 Brothers of the 4th Floor is sinds 1990 een voornaam muzikaal exportproduct. De gebroeders Martin en Bobby Boer staan aan de basis van de formatie, maar de grote doorbraak komt in 1993 als rapper René Philips (D-Rock) en zangeres Desirée Manders (Des’Ray) worden ingeschakeld. Hun eerste samenwerking resulteert in onder andere Never Alone en Dreams, waarmee de nummer 1-positie wordt bereikt. Tot 2001 had 2 Brothers on the 4th Floor een abonnement op hitnoteringen en daarna werd het even stil. In 2006 volgde een reünie. Dat optreden smaakte duidelijk naar meer, want D-Rock en Des’Ray besloten weer vaker op te treden om 2010 helemaal terug te komen. In 2016 vierde 2 Brothers ook een zilveren jubileum met het album The Very Best Of (25th Anniversary Edition).