Geschiedenis

In 1987 werd Paul Elstak aangenomen als resident Hiphop DJ in discotheek Bluetiek-Inn in Rotterdam. Hier draaide hij samen met de Nederlandse House pionier Peter Slagthuis en deze periode is het absolute begin van Paul Elstak’s carrière. In dezelfde tijd ontmoette hij ook Rob Fabrie en Richard van Naamen met wie hij de groep Holy Noise startte. Met die groep had hij een reeks releases op het platenlabel Hithouse van Peter Slaghuis, met als hoogtepunt het nummer ’James Brown is still alive’ in 1991 dat op nummer 8 stond in de top 40 en een antwoord was op de populaire plaat ‘James Brown is dead’ van L.A. Style. 

Na Holy Noise richtte Paul Elstak het Forze DJ Team op, waarmee hij een trio vormde met DJ Panic en DJ Lars. Zijn kledinglijn ‘Forze’ raakte in die tijd enorm populair onder de gabbers. In 1992 zag Rotterdam Records het levenslicht. Dit eigen platenlabel bracht Paul Elstak uit onder Mid-Town records en in 1995 verscheen de eerste single met de titel ‘Life is like a dance’. Hierna volgden nog een aantal commerciële nummers zoals ‘Luv U more’, Don’t leave me alone’, ‘The Promised land’ en natuurlijk het legendarische ‘Rainbow in the Sky’. Meerdere singels bereikten de Nederlandse Top 40 maar ‘Rainbow in the Sky’ was veruit het grootste succes. Het platenlabel is inmiddels opgeheven.

Na de jaren 90:

In 2001 wilde Paul Elstak zich voornamelijk nog op Hardcore richten en begon een nieuw Hardcore label: Offensive Records. Tot op de dag van vandaag brengt hij op dit label Hardcore muziek uit in zijn eigen unieke stijl.

Mede dankzij de revival van Happy Hardcore en de talloze Nineties feesten waar Paul Elstak voor gevraagd werd, is hij zich naast Hardcore ook weer bezig gaan houden met Happy Hardcore. Wekelijks draait hij op Hardcore, Nineties en Freestyle feesten voor fans overal in Europa en zelfs in Australië, de Verenigde Staten en Japan zien we een trouwe fan base. 

Op 8 november 2010 komt de door hem geproduceerde titelsong van de film New Kids Turbo uit en op 26 maart 2011 won hij een Rembrandt Award voor Beste Titelsong met dit nummer. Op 12 mei 2011 kreeg hij voor hetzelfde nummer een gouden plaat uitgereikt.

Een paar jaar geleden produceerde Paul Elstak samen met rapper Jebroer en producer Dr Phunk de tracks ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje’, die beiden grote hits werden in 2017. ‘Kind van de Duivel’ scoort triple Platina in Nederland en België en ‘Engeltje’ dubbel Platina.